Taidenäyttely 2021

Meidän Klubitalollamme on pyörinyt ainakin jo viiden vuoden ajan taideryhmä, joka on järjestänyt kurssin lopuksi keväisin oman taidenäyttelyn. Ehkäpä olet kuullut tästä taideryhmästä tai käynyt kenties jossakin näyttelyssämme. Tänä syksynä meillä starttaa jälleen tällainen ryhmä ja ensi keväänä 2021 olisi tarkoitus pitää taas näyttely.

Menneet näyttelyt

Nämä Klubitalon taidenäyttelyt ovat olleet tosi suosittuja ja ne ovat olleet täynnä mitä mielenkiintoisimpia teoksia. Siellä on ollut mm. installaatioita, savitöitä, piirustuksia, maalauksia, huovutustöitä ja joskus jopa pieniä neulottuja vauvansukkia. Nykyään tämä taidepajatoiminta on osa toimintaamme vakituisesti. Se kuuluu siis meidän Klubitalomme arkeen.

Esittelen teille tässä muutaman oman huovutustyöni menneiltä vuosilta ja viimeisimmän villitykseni. Omani siksi, että niitä minulla on lupa esitellä näin julkisesti. Nämä minun tuotokseni ovat varsin vaatimattomia, Klubitaloltamme löytyy sata kertaa taitavampia taiteilijoita kuin minä. En ole kovinkaan taitava maalari tai piirtäjä, mutta sukkapuikot, neula ja virkkuukoukku minullakin pysyvät käsissä.

Tekstiilitaidetta

Olenkin itse tosi kiinnostunut tekstiilitaiteesta sen kaikissa eri muodoissaan. Se on enemmän minun alaani harrastusteni myötä. Olen kokeillut käsityörintamalla melkeinpä kaikkea muuta, paitsi pitsin nypläystä. Tällä hetkellä sydäntäni lähimpänä ovat neuleet ja neulominen. Niinpä sain idean seuraavaan näyttelyyn juuri siitä. Ajattelin, että neulon seuraavaan näyttelyyn jotain isoa ja lämmintä.

Neljä palaa

Tässä alla on tulevan työni neljä ensimmäistä palaa; neljä vuodenaikaa. Jokaisesta palasta löytyy minun unelmieni kesämökki eri vuodenaikoihin kuvattuna. Kevätpalassa lumet ovat sulamassa pihamaalla ja linnut ovat palaamassa kesäksi Suomeen.

Syyspalassa vallitsee syksyn pimeys, taivaalla loistaa Otava ja maassa on puista tippuneita lehtiä. Talvipalanen on täynnä lunta ja mökin ikkunoissa loistaa lämmin valo, kun takkatuli rätisee ja minä istun neulomassa siellä sukkaa. Kesäpalassa mökin edustalla lainehtii vilja.

Tervetuloa näyttelyyn!

Tämän enempää en taida uskaltaa nyt kertoa tästä työstäni, vaikka sen etenemistä pääseekin seuraamaan pätkittäin Instagram-tililläni. Toivotaan, että työ ehtii valmistua kevääseen mennessä ja se saadaan mukaan Salon Klubitalon näyttelyyn. Tervetuloa siis näyttelyyn ensi keväänä, siellä on paljon paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää kuin vain tämä työ!

Teksti ja kuvat: Kikka von Kipparainen

Jaa tämä kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *