MATKALLA -NÄYTTELY

Me kaikki olemme matkalla jonnekin. Tulossa tai menossa. Toiset ovat fyysisellä matkalla, kun toiset taas ovat henkisellä matkalla.  Matkalla kuitenkin jostakin ja johonkin. Matkalla töistä kotiin, lomalle etelään tai kriisin läpi. Millaisia matkoja me Salon Klubitalolaiset olemme tehneet. Se selviää, kun tulet piipahtamaan tämän vuoden taidenäyttelyymme Nivaron taloon!

Viime hetken valmisteluja

On näyttelyä edeltävä viikko ja Klubitalolla käy kova kuhina. Ensi viikon maanantaina avataan Klubitalon tämän vuotinen taidenäyttely MATKALLA. Nivaron talossa, jossa näyttely tänä vuonna pidetään, tapahtuu. Talon ovet on avattu pitkästä aikaa ja siellä siivotaan. Tuuletetaan, pestään ikkunoita, imuroidaan ja pyyhitään pölyjä pois. Sitten Klubitalolta tuodaan ensimmäiset teokset paikalle ja näyttelyn ripustus voi alkaa.

Ripusta ripusta

Tauluja ryhmitellään ja lajitellaan, niille etsitään sopivia paikkoja ja lopulta ne kiinnitetään seinään. Ihmisiä tulee ja menee. Jokaisella on kädessään jotain, kenellä vasara, kenellä nauloja, kenellä itse taideteos. Välillä vedetään henkeä ja mietitään mihin seuraava taulu laitetaan. Sitten jatketaan taas. Nivaron talossa vallitsee luova kaaos ennen maanantain H-hetkeä. Lopulta taideteokset alkavat olla paikoillaan ja työn tuloksia ihaillaan.

Loppurutistus

Viimeiset tehtävät eivät kuitenkaan lopu vielä tähän. Teokset pitää vielä numeroida ja kirjoittaa teoslista. Lattiatkin pitäisi mopata vielä kerran ja laittaa esittelypöytä valmiiksi. Tämän kevään taideryhmän työn tulokset ovat viimeinkin nähtävissä ja melkein paikoillaan. Ja ne ovat upeita töitä. Nämä upeat, värikkäät, paljon puhuvat työt ovat herättäneet vanhan Nivaron talonkin hetkeksi taas henkiin. Siellä pursuaa nyt elämä.

Savesta huopaan

Tänä vuonna taideryhmän jäsenet ovat ahkeroineet piirtäen ja maalaten tauluja akryylein, vesivärein, puuvesivärein, puuvärein ja lyijykynällä. Joukkoon mahtuu myös savitöitä ja yksi isompi installaatio. Jo sen takia näyttely on katsomisen arvoinen kokemus. Näyttelystä löytyy jopa hitunen tekstiilitaidettakin siitä kiinnostuneelle. Työt ovat kaikessa värikkyydessään iloisia, mutta näyttelystä löytyy myös syvällisempiä teoksia. Salon Klubitalolaiset kertovat teoksissaan tarinoita matkoiltaan monipuolisesti taiteen eri keinoin.

Missä Nivaro on

Nivaron talo on aivan Salon ydinkeskustassa, joten sinne on helppo ja lyhyt matka tulla, vaikka kauppareissun yhteydessä. Talo sijaitsee aivan Salon juna-aseman parkkipaikan takana, Salon Seurahuoneen vieressä. Talon voi nähdä Plazan Tokmannin puoleiselta kulmalta ja sen osoite on: Asemakatu 2.

Avoinna

Näyttely pidetään 21.5.-1.6.2018 ja se on avoinna klo 13-18 joka päivä, myös lauantaina ja sunnuntaina!

Tämä näyttely on näkemisen arvoinen alkukesän kokemus! :)

 

Jaa tämä kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

One Response

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *