Imuroimisen syväanalyysi

Alkaako sinun laihdutuskuurisi aina huomenna. Minun laihdutuskuurini alkaa. Samoin kuin monet muutkin asiat. On ärsyttävää, kun ei saa aikaiseksi mitään ja silti on tekevinään niin paljon.

Minä olen ihminen, joka aloittaa asiat usein aina huomenna. Oli sitten kyse laihduttamisesta tai imurin esille ottamisesta. Päätös uuden elämäntyylin aloittamisesta siirtyy aina seuraavaan päivään ja ne villakoirat nurkissa pärjäävät vielä yhden päivän.

Olen yrittänyt imuroida tässä nyt kuukauden ajan joka päivä, mutta tuloksetta. Olen joka päivä päättänyt, että tänään. Tänään imuroin ja että nyt lähtee – mutta ei – keksin aina jonkun tekosyyn olla imuroimatta. Nostin jopa tuon pahaisen imurin kaapista keskelle eteisen lattiaa, että muistaisin, että minun pitää imuroida.

Mutta ei. Nyt tuo pahainen imuri makaa keskellä eteisen lattiaa ja minä vain väistelen sitä, kun kuljen sen ohi. Mikä siinä on niin vaikeaa. Ottaa se imuri käteen ja ruveta imuroimaan. Minulla on nimittäin niin pieni asunto, että tämän imuroi vartissa, jos vain haluaa. Mutta kun ei.

En tiedä mistä tämä saamattomuus johtuu. On niin kuuma, on tullut tehtyä pitkä päivä töissä, on kiire. On vapaapäivä, haluan levätä. En jaksa. Tekosyitä löytyy ja lopulta käy niin, etten saa aikaiseksi yhtään mitään. Nytkin välttelen imurointia kirjoittamalla tätä syväanalyysiä imuroinnin vaikeudesta. Hitto vaan, että sekin alkaa olla jo valmis.

Kappas vain, se alkaa ollakin jo lounasaika. Täytyy syödä ja sen jälkeen ajattelin ottaa päiväunet, koska on vapaapäivä. Sen jälkeen täytyy juoda iltapäiväkahvit ja käydä kaupassa. Sitten kello onkin jo niin paljon, etten ehdi enää imuroida. Etteivät naapurit häiriinny. Jos olen jossain hyvä, niin imuroinnin välttelyssä.

Että ei minulla ollut muuta asiaa tällä kertaa, kuin että imurointi on hanurista.

Dirlittan

Jaa tämä kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *