Talokokous

 1. Kokous avattiin ja todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
 2. Kesän aukioloajat. Jukka ja Waheed työskentelevät klubilla henkilökunnan loman aikana ja Maija yhden viikon heinäkuussa. Heinäkuussa henkilökunta päivystää yhden päivän viikossa kukin vuorollaan. Lounasta ei tarjoilla heinäkuussa. Taidetoimintaa tarjolla keskiviikkoisin iltapäivällä klubitalolla, ohjaajana Helena Suni. Iltatoiminta päättyy torstaina 15.6. ja jatkuu elokuun lopulla.
 3. Muutto uusiin tiloihin tapahtuu lokakuun alussa.
 4. Ukkopekka-risteily 2.8. yhdessä Salmi ry:n kanssa. Hintaa pidettiin kalliina (yli 50 €). Voit ottaa yhteyttä Salmi ry:n toimistoon, mikäli matka kiinnostaa.
 5. Leffalippujen hankinta. Leffalippujen hankintaan palataan syksyllä.
 6. Keittiön kuulumiset.
  a. Päätettiin tilata xylitol-pastilleja pieni erä.
  b. Kassakoneen käyttö/budjetin erittely, päätettiin pitää opastustilaisuus asiaan.
  c. Lounaan velaksi myynti loppuu heinäkuussa.
  d. Keskusteltiin lounaan hinnan nostosta, mutta päätettiin että se pysyy edelleen 3 eurona.
 7. Päätettiin kokous. Seuraava kokous on 20.6.1017 klo 13.

Seuraava Talokokous on 23.5. klo 13 käymme läpi esim. Klubitalon päihdestrategian, lisäksi muuttosuunnitelmamme päivittyvät ym.

Talokokous 9.5.2017

 1. Kokouksen aloittaminen, työjärjestyksen hyväksyminen ja päätäntävaltaisuus.
 2. Keittiön toiminta. Taataksemme keittiössä työskenteleville työrauhan ja -turvalliset olosuhteet, sekä kiinnittääksemme huomiota keittiöhygieniaan, on koko taloyhteisön tehtävä ryhtiliike. Keittiömme on opetuskeittiö, jonka yhteydessä palvelee kahvio. Näissä tiloissa työskentelee työnjaossa keittiön tai kahvion työpaikakseen valinneet. Keittiön työtiimillä on asiaankuuluva työasu, esiliina ja hiussuoja, sekä työkengät. Lisäksi keittiöläiset kiinnittävät huomiota huolelliseen käsihygieniaan ja kertakäyttökäsineiden käyttöön. Keittiö ei ole läpikulkupaikka, eikä hengailupaikka. Keittiön ja kahvion työtehtävät huolehditaan loppuun saakka ja muistamme kunnioittaa näiden jäsenten työpanosta häiritsemättä heitä esim. hakemalla itse jääkaapeista/pakastimista jäätelöitä ja limuja. Emmehän missään ulkopuolisessa kahviossa/ravintolassa mene keittiön tai tiskin väärälle puolelle. Muistamme klubitalojen laatukriteereistä kohdan, jossa klubitalon työ on suunniteltu antamaan jäsenelle omanarvontuntoa ja onnistumisen iloa ja annamme jäsenille mahdollisuuden suoriutua valitsemistaan työtehtävistä.
 3. Olemme valmistelleet uusien toimitilojen vuokraamista Mariankadulta, koska olemme saaneet STEAn myönteisen päätöksen kulttuuritoiminnan kehittämiseen klubitalolla Kulttuuria Kehiin-projektin kautta. Projektille tarvitaan omat taidepajatilansa ja olemme toivoneet, ettei Salon klubitalon tarvitsisi jakautua kahteen eri toimipisteeseen. Mariankadun, entisen Sohvin, tilat mahdollistaisivat meille kaivatun lisätilan klubitalon yhteyteen. Arja kävi läpi näiden kahden vuokratilan vuokrasummia ja selvitti tilannetta, mitä etua ja/tai haittaa muutosta meillä olisi. Muuton vaivan lisäksi emme nähneet syytä miksemme muuttaisi vuokratason pysyessä suurin piirtein samana.
 4. Kesän 2017 toiminta
  Seuraava paikka auki –hankelainen  Jukka Vaso aloittaa keskiviikkona 17.5.2017.
  Sskky:n opiskelija Waheed on kesä-heinäkuun ajan opiskelijan roolissa klubillamme.
  Klubitalon aukioloaika heinäkuussa on klo 8.30-15.30.
  Ei iltatoimintaa kesäaikana, viimeinen kevään iltatoiminta 15.6.
 1. Kesäkuukausina menemme pelaamaan frisbeegolfia tiistaisin, ensimmäinen kerta ti 30.5. klo 14.
 2. Jukalle työpari viikolle 30.
  Klubitalo palkkaa jäsenistöstään osa-aikaisen työntekijän Jukan avuksi viikolle 30/2017. Työ on osa-aikatyötä ja siitä maksetaan normaali palkka. Voit tuoda kirjallisen vapaamuotoisen työhakemuksen joka paperilla tai lähettää sähköpostitse Arjalle.
 1. Päätettiin kokous ja seuraava talokokous on 23.5.2017.

TALOKOKOUS 25.4.2017

1. Keskustelua Tallinnan retkestä. Lähtijöitä on vähän, joten oma bussimatka ei tule kyseeseen. Kehittämispäivä siirtyy toiseen ajankohtaan, joten Tallinnan matka pidetään retkipäivänä, vetäjänä Satu ja Jenni.
2. Kehittämispäivä pidetään ti 13.6. paikka ilmoitetaan lähempänä.
3. Taidenäyttely Kulttuuritalo Villissä avoinna 22.5.-11.6., ma-pe klo 13-18 ja viikonloppuna ja helatorstaina klo 13-16. Innokkaita vahtivuorolaisia kaivataan. Tehdään vuorolista.
4. Teemme yhteistyötä pakko-oireista kertovan näytelmän tekijöiden kanssa ja suunnittelemme yhteistä koulutuspäivää syksylle heidän kanssaan. Mahdollisesti 10.10. kansainvälisenä mielenterveyspäivänä.
5. Virallisesti on tullut tieto, että Salon kaupunki vuokraa Salon Klubitalolle Sohvin kiinteistön, todennäköinen muuttoaika syyskuussa.
6. Kesä 2017. Henkilökunnan lomaviikot keskittyvät viikoille 26-31. Ma 3.7. alkaa kesäkahvio, jota pitää auki Paikka auki-hankelainen ja jäsenet.
7. Paikka auki-hankkeeseen on valittu meille tuttu Jukka Vaso. Työsuhde alkaa 15.5.2017.

 

Talokokokous 11.4.2017

 1. Talokokous avattiin ja todettiin päätäntävaltaiseksi.
 2. Paikka auki-hanke. Todettiin, että hankkeeseen kaavailtu opiskelija on saanut työpaikan ja eikä käytettävissä. Jäseniä kehotettiin miettimään omia voimavarojaan ja mahdollisuuksiaan hakea työntekijäksi ja mikäli tietää sopivan hakijan, aina voi vinkata paikasta. Avoimia hakemuksia voi lähettää Arjan sähköpostiin.
 3. Kansainvälisiä uutisia. Clubhouse International tiedottaa, että maailmalla on 21 eri maassa sertifioituja klubitaloja ja yhteensä jo 215 sertifikaatin omaavaa klubitaloa. Viimeisimmät sertifioinnit ovat menneet Viroon ja Ranskaan. Muistetaan, että myös meillä on akkreditoitumisprosessi käynnissä.
 4. Keittiön muuttuneista käytännöistä. Kahvia pyritään keittämään sopiva määrä ja mielellään termariin. Kahvi maksaa aina rastin tai 0,25 €, mikäli kahvi ei kuulu jälkiruokaan. Myös torstai-iltojen kahvit ovat ilmaisia, sekä perjantaisin on silloin tällöin tarjottu ”viikonloppukahvit”. Pyykkipäivät ovat tiistai ja perjantai, pyritään pesemään täydempiä koneellisia ja säästämään pesuainetta ja luontoa.
 5. Kesän kahvion hittituotteita ei varsinaisesti noussut keskusteluun. Lettukestejä toivottiin, jätskiä ja limsaa. Mietimme limsan hinnan kallistumista, kun emme voi enää lähikaupasta limsaa hakea. Tukussa limsa on kalliimpaa. Sodastreamiakin mietittiin.
 6. Muut asiat/ ilmoitusasiat. Järvenpäähän lähetetään viiden hengen edustus. Yksi paikka vielä avoinna. Kassakoneen kohtaloa kyseltiin, uusi on luvattu hankkia piakkoin. Maksupääte on tulevaisuuden asia, tällä hetkellä kortilla maksu, näin pienissä ostoksissa on vielä liian kallista. Korttipäätteen hankkiminen nostaisi kahvion tuotteiden ja lounaan hintaa. Kysyttiin jo päätetyn kamerahankinnan tilannetta. Asiaa hoitavat henkilöt eivät olleet paikalla, joten asiaa selvitetään.
 7. Kokous päätettiin.

 

Talokokous 28.3.2017 klo 13

 1. Kokous avattiin ja todettiin päätösvaltaiseksi.
 2. Toimintasuunnitelmaa tehdään 7.4 pe Salon klubitalolla. Talo tarjoaa osallistujille lounaan.
 3. Verkoston kevätseminaariin lähdetään ke 17.5. Sitovat ilmoittautumiset 13.4.2017 mennessä.
 4. Lopputarkastus, iltapäivä työnjaossa sovitaan vastuuhenkilö, joka tarkistaa valot ja sähkölaitteet pois päältä päivän päätteeksi.
 5. Lähetetäänkö ruokalista tekstiviestinä kännyköihin? Todettiin ettei tarpeellista facebookin ja nettisivujen lisäksi.
 6. Jätteen kierrätys. Panostetaan lasi/paperi/metalliroskien kierrättämiseen. Keräilyastioita sopiviin paikkoihin.
 7. Paikka auki hankelainen 2017-2018. Mikko lopettaa kesällä 2017 työsuhteensa ja mietimme onko joukossamme alle 29-vuotiasta nuorta, joka on työelämän ja koulutuselämän ulkopuolella ja olisi kiinnostunut pestistä. On mahdollisuus työllistyä joko heinäkuuksi tai koko vuodeksi, näissä voi myös toimia eri henkilöt.
 8. Kaupunginhallitus päättää mahdollisuudestamme vuokrata toimitiloiksi ”Sohvin talo” 3.4. Palaamme asiaan.
 9. Kokous päätettiin.

 

TALOKOKOUS TORSTAINA 2.3.2017 KLO 10

 1. Kokous avattiin ja todettiin päätäntävaltaiseksi.
 2. Muutto uusiin tiloihin
  Seuraavassa talokokouksessa enemmän tietoa asiasta. Arja ja Jenni ja Marita Päivärinne Salon kaupungilta käyvät katsomassa tiloja. Onko keittiöremontti mahdollinen yms. Keskustelua aiheesta.
 3. Uusia kameroita
  Keskustelua uusien kameroiden hankinnasta, mikä olisi fiksuin ratkaisu. Taideryhmän käyttöön tulisi ainakin yksi uusi kamera. Tehdään hintavertailuja.
 4. Tilinpäätös:
  Arja totesi, että muutokset ovat olleet myönteisiä. Arjan työtä on helpottanut paljon uuden tilitoimiston käytäntö, että asioiden hoito onnistuu sähköisesti. Tilinpäätös nähtävillä Arjan huoneessa. Kaikki halukkaat saavat lukea.
 5. Kangaspuut klubitalolle
  x ja x selvittelevät asiaa ja tuovat seuraavaan talokokoukseen lisäinfoa.
 6. Kesän aukiolo
  Viime kesänä henkilökunta piti lomansa samaan aikaan heinäkuussa ja taloa piti auki paikka-auki-henkilö Mikko. Tämä käytäntö todettiin hyväksi, samaa suunnitellaan täksi kesäksi. Päätettiin kokous.
 7. Seuraava talokokous on tiistaina 14.3. 2017

Talokokous 14.2.2017

 1. Kokous avattiin ja todettiin päätösvaltaiseksi.
 2. Lounasmyynnin muutokset. Klo 9.30 mennessä ilmoittaudutaan respaan ruokailuun, lounas maksetaan kahvioon klo 9.30 jälkeen.
 3. Festari- tai klubikeikka. Jäsenet toivat esiin toivomuksen, että kulttuuriprojektin rahoista suunnattaisiin myös musiikillisiin harrastuksiin. Asiaan suhtauduttiin positiivisesti ja **** ja **** selvittelevät eri mahdollisuuksia ja asiaan palataan keväämmällä.
 4. Mikäli respassa ei ole ketään paikalla, laitetaan ulko-oven merkkiääni päälle.
 5. Vuosikertomus 2016, kokonaisuudessaan vuosikertomuksen voi lukea Klubilla tai muutaman päivän päästä www-sivuilta. Ohessa poimintoja:
  1. Vuonna 2016 saimme oman 7-henkisen hallituksen, jossa on mukana kaksi kuntoutujajäsentä.
  2. Vastaanottokeskuksesta yhteisöömme ohjautui pakolaisperhe, joka on laajentanut monikulttuurista osaamistamme.
  3. Vuonna 2016 aloitimme akkreditiointiin valmistautumisen.
  4. Klubitalon jäsenistö on miesvoittoista, aktiivijäseniä on 87 ja keski-ikämme on 39 vuotta.
  5. Yhteisön kuntoutujajäsen valittiin yhteisöavustajaksi Klubitalolle.
  6. Ruokailijoita oli keskimäärin 9/pvä ja kulttuurilounaita meillä oli vuoden aikana 12 kappaletta.
  7. Palveluohjaus Klubitalolla on lisääntynyt ja sen kautta jäsenistöä on tuettu työ- ja opiskeluelämään sekä jäsenistöä on mm. autettu yhteiskunnallisten tukien hakemisessa.
  8. Taideprojekti oli menestys. Villin näyttelyn näki yli 400 katsojaa.
  9. Klubilla kävi vuoden 2016 aikana 8 opiskelijaa, joista 4 oli kansainvälisiä sairaanhoitajaopiskelijoita. Lisäksi soste-alasta 2 kiinnostunutta henkilöä oli työharjoittelussa Klubitalolla.
  10. Kehittämispäiviä oli 3 ja klubille valittiin yhteisöllinen työnohjaus.
 6. Muut esille tulevat asiat:
  1. Iltapäivän työnjakoa ehdotettiin alkavaksi klo 12.45. Asiasta käytiin keskustelua ja lähinnä keittiön toiminnan vuoksi aikataulu päätettiin pitää ennallaan. Kahvia voi ostaa ja juoda myös työnjaon aikana. Iltapäiväkahvio on auki klo 13.30-15.
 7. Kokous päätettiin.

Talokokous ti 31.1.2017

 1. Kokous avattiin ja todettiin päätösvaltaiseksi.
 2. Varmuuskopiot siirretään pilvipalveluihin. Mediamaja selvittää asiaa.
 3. Tekijänoikeusmaksut. Keskusteltiin mihin kaikkeen tekijänoikeusmaksut kohdistuvat yleisesti. Päätettiin maksaa kopiosto-maksu ja elokuvat ym. käydään talon ulkopuolella katsomassa.
 4. Salon klubitalo osallistuu Järvenpäässä järjestettävään Verkoston Kevätseminaariin 16.-18.5.2017. Päätetään lähempänä ohjelman varmistuttua minä päivänä/päivinä mennään ja millä kokoonpanolla.
 5. Kehittämispäivänä 13.6.2017 lähdemme Tallinnaan Suur-Salon matkapalveluiden järjestämälle päivän matkalle. Aamupäivällä laivalla on kehittämispäivän osuus, Tallinnassa on mahdollisuus vapaaseen ohjelmaan tai mahdollisuus liukua bussin mukana eri matkakohteissa. Omavastuuosuudeksi päätettiin 30€, johon sisältyy kyyditys edestakaisin satamaan, bussi on mukana Tallinnassa, laivaliput, aamukahvit laivalla konferenssitilassa, sisäänpääsy valittuun kulttuurikohteeseen ja päivällinen laivalla. Matkalla tarvitaan kuvallinen henkilökortti tai passi. Ajokortti ei kelpaa. Sitova ilmoittautuminen kehittämispäivään on viimeistään 5.5.2017, jolloin on myös maksettava omavastuuosuus.
 6. Muut esille tulevat asiat
  1. Keskusteltiin kuntosalin käyttövuoroista. Kävijämäärät ovat vähentyneet selkeästi. Puhuttiin ilmapiiristä salilla ja naisten toiveista saada naispuolinen ohjaaja mukaan toimintaan. Ilmapiiristä keskusteltaessa painotettiin, että jokaisella jäsenellä on oikeus ja myös vastuu käyttää Klubitalon palveluja niin, ettei koe tulleensa loukatuksi tai loukkaa henkisesti ketään. Päätettiin, että kokeiluluonteisesti Mikon avuksi salille tulee yksi naispuolinen ohjaaja.
 7. Kokous päätettiin.

 

Talokokous 17.1.2017

1. Kokous avattiin ja todettiin päätösvaltaiseksi.
2. Lounaskahvi on keittiön vastuulla. Pyritään, että lounaallakin on rahastaja/rastien merkitsijä, ettei kukaan merkitse omiaan. Keittiöryhmä on päättänyt siirtää kahvion ruokasaliin ja nykyisestä kahviotilasta tulee ryhmätyötila.
3. Kehittämispäivän paikaksi ehdotettiin Picnic-risteilyä tai päivää Tallinnassa matkaa. Jenni ja K N selvittävät hintoja ja asiaan palataan ensi talokokouksessa.
4. Nettisivut uusitaan ja työhön palkataan ammattilainen.
5. Perjantai-iltapäivät on pyhitetty viikonloppuun laskeutumiseen ja tiskien jälkeen ei varsinaista työtoimintaa enää ole. Pelataan Carcassonea, visaillaan ym. ja juodaan yhdessä iltapäivä kahvit.
6. Tiistaisin kuntosalivuoroon osallistuu naisohjaaja Klubilta, jos näin saataisiin naispuolisia jäseniä osallistumaan enemmän kuntosalitoimintaan.
7. To 26.1 n. klo 13 mennään yhdessä katsomaan Villin Talmu-näyttely ja juodaan kahvit Villissä. Klubi tällöin kiinni, mikäli ketään jäsentä ei löydy ”vahdiksi” Klubille.
8. Kulttuurikeskiviikko Teatteri Provinssissa 8.2.2017 klo 19 Näin elävät Fintiaanit-luento Meeri Koutaniemi. Lähde Arjan ja Mikon mukaan ilmaiselle luennolle.
9. Muut esille tulevat asiat:
a. Klubitalo verkostossa puheenjohtajan paikka auki
b. Haussa on ollut Kulttuuria kehiin-projektiin ateljeetila kaupungilta. Asia on kesken ja siihen palataan myöhemmin.
10. Kokous päätettiin.

Talokokous 15.12.2016

 • Kokous aloitettiin ja todettiin päätösvaltaiseksi.
 • Lounasmaksu maksetaan kahvioon. Ilmoittautuminen lounaalle klo 9.30 mennessä, jolloin lista siirtyy kahvioon, johon voi maksaa lounaan kahvion aukioloaikana. Velat ym. hoidetaan edelleen respassa.
 • Käytiin läpi joulunajan aukioloajat.
 • Raha-automaatti yhdistyksen päätös oli meille myönteinen. Kaikki hakemamme avustukset tulivat alas niillä summilla mitä haettiin. Varsinaiseen klubitalon rahoitukseen oli tullut korotus, joka on kohdennettu neljännen työntekijän työajan lisäämiseen. Lisäksi Kulttuuria kehiin-projektirahoitus meni läpi ja tämä tarkoittaa kolmen vuoden kulttuuriprojektin alkamista klubitalolla. Paikka auki-projekti pysynee ennallaan.
 • Kokous päätettiin.